Donald Trump održao sastanak sa čelnicima sportskih organizacija: Sport treba pokrenuti ekonomiju
Foto - EPA

Sastanak s američkim predsjednikom

Donald Trump održao sastanak sa čelnicima sportskih organizacija: Sport treba pokrenuti ekonomiju

M. Šljivak

Američki predsjednik Donald Trump održao je sinoć sastanak sa čelnicima najvećih sportskih organizacija u SAD-u.

Sastanku putem videolinka prisustovali su glavni ljudi najvećih organizacija (NBA, NFL, MLB, MLS...), te je razgovarano o nastavku sezone u prekinutim takmičenjimma zbog pandemije koronavirusa.

Prema navodima ESPN-a, predsjednik Trump želi da sportska takmičenja krenu čim se stvore uslovi za to i da lige budu te koje će pokrenuti ekonomski rast SAD-a nakon velike krize koja je pogodila čitav svijet.

Ono što je sigurno je da će NFL sezona početi na vrijeme u septembru, dok će se prvenstva u ostalim takmičenjima vjerovatno nastaviti čim zdravstveni uslovi budu to dozvoljavali.

SAD su država s najviše potrvđenih slučajeva koronavirusa i vrh pandemije očekuje se tek za nekoliko sedmica. Trenutno je u ovoj zemlji više od 300.000 zaraženih, a preminulo je 8400 osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi