Bivši reprezentativac BiH dobio rigoroznu kaznu zbog dopinga
FOTO: Faceboook - ilustracija

Potvrđeno iz Agencije za antidoping kontrolu

Bivši reprezentativac BiH dobio rigoroznu kaznu zbog dopinga

Haris Zilić

Nove doping kazne za bh. sportiste, potvrđeno je i Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine.

Među kažnjenim je i bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Deni Velić.

Također kaznu je dobio i džudista Kerim Hasić.

Velić je dobio četiri godine zabrane aktivnosti u sportu, a Hasić dvije godine.

Agencija je saopštenjem za javnost potvrdila kazne.

Oglasi

"Odbor za žalbe Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine je izrekao kazne zabrane učešća u sportu dvojici bosanskohercegovačkih sportista.

Rukometaš Deni Velić je kažnjen zbog odbijanja doping kontole, čime je prekršio član 2.3 Svjetskog antidoping kodeksa i Antidoping pravila u Bosni i Hercegovini.

Izrečena mu je kazna zabrane učešća u sportu u trajanju od 4 (četiri) godine.

Drugi kažnjeni sportista je judista Kerim Hasić kojem je zbog korištenja zabranjene supstance fluticasone propionate, iz grupe S9. (Glukortikosteroidi) na Listi zabranjenih sredstava za 2023. godinu.

Hasić je kažnjen sa 2 (dvije) godine zabrane učešća u sportu", stoji u saopštenju Agencije za andridoping kontru Bosnei Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije