Dronovi prave veliki problem organizatorima Super Bowla, kazne čak do 20.000 dolara!
Tako 30 sekundi reklamnog spota košta više od pet miliona dolara, ali to velike kompanije maksimalno koriste i bez problema plaćaju ogroman novac za reklame.

Večeras veliko finale u Atlanti

Dronovi prave veliki problem organizatorima Super Bowla, kazne čak do 20.000 dolara!

Endin Čaušević

Sjedinjene Američke Države danas su u znaku Super Bowla koji je jedan od najvećih događaja u ovoj zemlji.

Super Bowl igra se večeras s početkom u 00:30 sati, a snage će odmjeriti New England Patriotsi i Los Angeles Ramsi. Finalna utakmica američkog fudbala igra se u Atlanti, a tradicionalno je ovo najskuplja utakmica na svijetu i ujedno jedna od najpraćenijih.

Američka policija dosta vodi računa o sigurnosti navijača i igrača, te su ove godine uvedene neke nove mjere. Naime, prije svega strogo je zabranjeno svima da koriste dronove, osim medijima kojima dobiju odobrenje za korištenje dronova.

Dronovi su napravili veliki problem organizatorima u prethodnim danima jer mnogi žele snimiti stadion i Atlanti iz zraka i vidjeti šta se to sprema. Policija je čak zabranila da se koriste dronovi oko stadiona Mercedes-Benz na udaljenosti od tri kilometra, te visini od 305 metara.

Policija je već imala nekoliko akcija povodom kršenja ovih pravila, te je uhapšeno šest osoba koje su dronovima pokušale snimiti stadion. Oni će sigurno biti kažnjeni zbog toga, a kazna čak može ići do 20.000 dolara, te pokretanjem krivičnog postupka.

Također, novo pravilo će posebno važiti za danas pred i tokom odigravanja utakmice. Zabranjeno je da se dronovi koriste u udaljenosi od 50 kilometara od stadiona, te visini od pet kilometara.

Za kladionice postoji samo jedan favorit

Što se tiče kladionica Super Bowl je sigurno danas u centru pažnje. Kvote su izuzetno privlačne što se tiče obje ekipe, ali je već sada jasno ko je veliki favorit za osvajanje titule. Kladionice favorizuju istu ekipu, te vjeruju da neće biti iznenađenja večeras u Atlanti. Kvote u bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati na OVOM linku.

Ko igra u Super Bowlu?

New England Patriotsi i Los Angeles Ramsi suočiće se u velikom finalu, utakmici koju će gledati čitav svijet.

Patsima će ovo biti treće uzastopno finale, četvrto u posljednjih pet godina, dok će Ramsi igrati svoje prvo finale od preseljenja iz St. Louisa u Los Angeles 2016. godine.

Patriotse naravno predvode legendarni qaurterback Tom Brady i još veća trenerska legenda Bill Belichick, kraljevi NFL-a u posljednjih 20-ak godina, kojim su dominirali uz osvojenih pet naslova prvaka.

Sa druge strane čeka ih prvi pik drafta iz 2016. godine Jared Goff i glavni trener Sean McVay kojima će ovo biti debi u Super Bowlu.

Iskustvo je sigurno na strani Patriotsa, ali fantastičnog Goffa i njegovu ekipu ne treba otpisivati.

Patriotsi imaju šansu da dođu do šestog naslova i tako se izjednače sa Pittsburg Steelersima po broju titula. To bi i za Toma Bradyja značilo rekord po broju pobjeda u finalima kojih već ima pet.

Sa druge strane Ramsi mogu postati prva franšiza koja je titulu Super Bowla donnijela u Los Angeles još od Raidersa 1984. godine. Ranije su tu igrali od 1946. do 1994. godine, ali su 2000. godine titulu osvojili kao St. Louis Ramsi. Također, trener McVay bi mogao postati najmlađi trener ikad koji je osvojio Super Bowl i to sa 33 godine.

Zabava na poluvremenu je uvijek vrhunska

Poluvrijeme na svakom Super Bowlu donosi zaista vrhunsku zabavu za publiku na stadionu, ali i onu pored TV ekrana.

Iz godine u godinu velike zvijezde nastupaju na pauzi, a ove godine ih predvodi Maroon 5 uz goste Travisa Scotta i Biga Boija.

Navodno je ove godine Rihanna odbila da nastupa iz solidarnosti sa Colinom Kaepernickom, koji je digao SAD na noge odbijanjem da ustane na himnu i konstantno je bio sa koljenom na zemlju.

Također, Scott je pristao da nastupa, ali samo pod uslovom da NFL uplati pola miliona dolara socijalnim ustanovama, odnosno fondaciji Dream Corps.

Reklame koštaju bogatstvo

Reklame na Super Bowlu iz godine u godinu koštaju pravo bogatstvo, a tako će biti i ove godine.

Tako 30 sekundi reklamnog spota košta više od pet miliona dolara, ali to velike kompanije maksimalno koriste i bez problema plaćaju ogroman novac za reklame.

Pepsi, Amazon, Coca Cola, Doritos, te mnoge druge velike kompanije angažovale su poznate ličnosti kako bi promovisale njihove brendove, pa će gledaoci u SAD-u imati šansu da ih vide često tokom pauza.

Neke od slavnih osoba koje će se pojaviti u reklamama su Sarah Jessica Parker, Alex Rodriguez, Harrison Ford... i njihovo je samo da na pravi način zarade honorar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi