Nevjerovatni Tom Brady odveo Patriotse u još jedno NFL finale

Deveti Super Bowl za nevjerovatnog igrača

Nevjerovatni Tom Brady odveo Patriotse u još jedno NFL finale

E. Čaušević

New England Patriotsi nastavljaju s nevjerovatnim igrama jer su se i ove sezone uspjeli plasirati na Super Bowl.

Patriotsi su do finala NFL lige došli nakon pobjede protiv Kansas City Chefsa sa 37:31, a pobjednika smo saznali tek nakon produžetaka. Ovo je zaista nevjerovatna generacija Patriotsa koja je uspjela izboriti novo finale, a za legendarnog Toma Bradyja će to biti čak deveti Super Bowl.

Upravo je Brady i sinoć odigrao nevjerovatnu utakmicu i bio jedan od najzaslužnijih što je njegov tim došao do novog finala. Chiefsi su odigrali veoma dobar meč i bili tako blizu plasmana u veliko finale, no na kraju je iskustvo prevagnulo na stranu Patriotsa.

Na početku se činilo da će Patriotsi doći do lagane pobjede jer su na poluvremenu vodili sa 14:0, no Chiefsi su uspjeli da se probude u nastavku utakmice. Tim iz Kansasa došao je do produžetaka, ali više jednostavno nisu imali snage.

Patriotsi su pokazali svoje iskustvo u ovakvim utakmicama, te u presudnim momentima su prelomili meč na svoju stranu. Ekipa koju predvodi Tom Brady u finalu će igrati protiv Los Angeles Ramsa. Super Bowl na programu je 3. februara, a jedna od najvećih utakmica na svijetu igra se u Atlanti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi