Početak iz snova za Elvedinu Muzaferiju, a onda pad: Pogledajte kako je to izgledalo

Kakva šteta

Početak iz snova za Elvedinu Muzaferiju, a onda pad: Pogledajte kako je to izgledalo

E. Škorić

Najbolja bh. sijašica Elvedina Muzaferija (24) imala je danas prvi nastup na finalu Svjetskog kupa, ali nažalost je imala nezgodu zbog koje nije završila trku.

Sa startnim brojem 19 Visočanka je u petak krenula po bodove u trci superveleslaloma. Imala je sjajno otvaranje, drugo najbolje vrijeme u prvoj dionici, izgledalo je da bi mogla do sjajnog rezultata, ali je došlo do pada.

Šteta, zaista, no šta da se radi, već sutar će voziti spust i ima priliku da popravi rezultat.

Do ove utrke bh. skijašica je zauzimala 23. mjesto u disciplini Super G te je skupila 82 boda što je na kraju bio i njen konačan plasman. Treba dodati da je kristalni globus u disciplini Super G pripao sjajnoj švicarskoj skijašici Lari Gut-Behrami.

Pobjedu u današnjem Super G-ju odnijela je češka skijašica Ester Ledecka s vremenom 1:15.94. Na podijumu su još završile Federica Brignone iz Italije te Kajsa Vikhoff Lie iz Norveške.

Inače, moramo da pohvalimo i bh. navijače koji su danas bili podrška Elvedini Muzaferiji, perspektivnoj skijašici koja je imala sjajnu sezonu unatol današnjem neuspjehu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi