I to je moguće: Prekid prijenosa zbog majice na tribinama, ali svi su već vidjeli šta piše

Bizaran detalj

I to je moguće: Prekid prijenosa zbog majice na tribinama, ali svi su već vidjeli šta piše

Midhat Šljivak

Svijet sporta oduvijek je obilovao bizarnim scenama na tribinama. Dosta je i televizija koje su uzrok bizarnim dešavanjima, a jedan takav primjer desio se čuvenom ESPN-u na koledž utakmici američkog fudbala između Marshalla i James Madisona. Oni su prijenos nakratko prekinuli zbog uvrjedljive majice na tribinama.

ESPN je vjerovatno najveća sportska televizija svijeta. Programi ove kuće pokrivaju gotovo sve sportove, a među njima su naravno i utakmice koledž prvenstva u američkom fudbalu (NCAA).

S obzirom na to da imaju ogroman broj prijenosa, očekivano je da se dešavaju i određene bizarnosti. Jednoj takvoj smo svjedočili na utakmici univerziteta Marshall i James Madison.

Kamere ESPN-a prikazale su tribine, a tamo je bio jedan navijač Marshalla koji je imao zanimljivu majicu na kojoj je pisalo 'Game f....' day'. Prijenos je nakon nekoliko sekundi zaustavljen i nastavljen je tek nakon kraće pauze.

Oglasi

Snimatelju je to bilo interesantno, ali ne i režiseru programa. On je smatrao da je to previše uvrjedljivo i odlučio je prekinuti prijenos.

Međutim, bili su spori. Apsolutno svi su već vidjeli majicu, a ubrzo je osvanuo i snimak na društvenim mrežama, te je izazvao salve komentara.

Nažalost po navijača ova utakmica za njegov tim nije prošla baš najbolje. Poraženi su 20-9 i doživjeli su treći poraz ove sezone (4-3). Protivnik je s druge strane na 7-0.

Ipak, ovaj meč će ostati upamćen po navijaču Marshalla. On je preko noći postao popularan i činjenica da je ESPN zbog njega prekinuo program nešto je što će mu zauvijek ostati u mislima.

ESPN je u ovom slučaju prosudio da je njegova majica previše uvrjedljiva da bi se pojavila u prijenosu i nema dileme da će ubuduće kamerman dobro paziti šta radi na utakmicama.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije