ESPN više neće emitovati intoniranje himne Amerike u NFL-u zbog tamnoputnih igrača

Ne žele da to prenose

ESPN više neće emitovati intoniranje himne Amerike u NFL-u zbog tamnoputnih igrača

Endin Čaušević

Nova sezona NFL-a je počela, a ponovo se nastavio "trend" iz prošle sezone tokom intoniranja himne Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, poznato je da su tamnoputi NFL igrači u prošloj sezoni našli način kako da iskažu nezadovoljstvo zbog politike u Americi, a ponajviše zbog predsjednika Donalda Trumpa. Oni odbijaju ustati tokom intoniranja himne što je uvreda za mnoge Amerikance.

Ovaj trend se nastavio u novoj sezoni, no neće biti toliko u javnosti kao prethodne godine. Naime, ESPN koji ima prava NFL utakmica je odlučio da se uopšte neće emitovati intoniranje himne Amerike. Oni na taj način ne žele prenijeti nezadovoljstvo tamnoputnih igrača i njihov način da na taj način iskažu protest.

"Mi želimo samo da se bavimo sportom i nije naš posao da pratimo politiku. Kada se desi nešto bitno onda ćemo odlučiti da li ćemo to emitovati. Odluka je da se intoniranje himne neće emitovati zbog dobro poznatih razloga", rekao je predsjednik ESPN-a Jimmy Pitaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije