Filip Filipović najbolji je vaterpolista svijeta

Drugi put uzastopno

Filip Filipović najbolji je vaterpolista svijeta

D. Vejo

Vaterpolista Srbije Filip Filipović najbolji je igrač svijeta.

Novopečeni kapiten Delfina imao je sjajnu godinu iza sebe. Prvo je sa svojim saigračima osvojio Evropsko prvenstvo, nakon toga Svjetsku ligu, da bi godinu zaokružio jedinim zlatom koje je nedostajalo vaterpolistima Srbije, a to je ono sa OI u Rio de Janeiru.

Prije nekoliko dana, od strane Olimpijskog komiteta Srbije proglašen je za najboljeg sportistu u minuloj, 2016. godini da bi danas ponio priznanje i najboljeg vaterpoliste svijeta.

Ovo je drugi put uzastopno, kako igrač Delfina dobija pomenuto laskavo priznanje. 

Filipović je s pravom dobio ulogu novog predvodnika Delfina, a prve utiske nakon što je proglašen za najboljeg igrača, kazao je upravo on, koji je kao i u svakoj pređašnoj izjavio bio skroman.

"Ništa ovo ne bi bilo moguće bez mojih saigrača. Da nije njih i stručnog štaba, ja nikada ne bih pružao ovakve igre. Priznanje kao što je ovo, jeste još jedan od dokaza koliko smo dobro i kvalitetno radili u prošloj godini te je dobar vjetar u leđa za dalji rad. Nagrada jeste otišla meni u ruke, ali ona pripada svima", izjavio je Filipović.

Za Srbiju nema odmora, očekuje ih Svjetska liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi