"Pogledajte Ronalda koji jedan dan igra, a drugi sjedi na klupi i ja ne želim tako završiti"

Dettori najavio kraj karijere

"Pogledajte Ronalda koji jedan dan igra, a drugi sjedi na klupi i ja ne želim tako završiti"

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je u suzama završio svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru i najvjerovatnije po posljednji put zaigrao na tom velikom takmičenju i mnogi smatraju da nije trebao na tako tužan način da prođe, a o tome je danas govorio i legendarni italijanski džokej Frankie Dettori.

Ronaldo je u Katar došao kako bi po posljednji put u karijeri pokušao da dođe to titule Svjetskog prvenstva koja mu jedino nedostaje, ali na kraju ni slutio nije kakav debakl će da doživi.

Portugal se od takmičenja oprostio u četvrtfinalu nakon poraza od Maroka, a Ronaldo je nakon utakmice u suzama napustio teren jer je bio svjestan da je to vjerovatno njegov zadnji nastup na Mundijalu.

No, ono što je najviše pogodilo Ronalda jeste da je u nokaut utakmicama izgubio mjesto prvotimca i utakmice je počinjao s klupe za rezervne igrače što se baš i nije očekivalo.

Zbog toga je selektor Fernando Santos dobio žestoke kritike jer mnogi smatraju da Ronaldo nije zaslužio takav tretman u reprezentaciji nakon svega što je dao za taj tim.

Ronaldo se i danas ničim izazvan našao u centru pažnje nakon što ga je u svojoj izjavi spomenuo legendarni italijanski džokej Frankie Dettori.

Oglasi

Ovaj 52-godišnjak saopštio je da će završiti svoju karijeru na kraju 2023. godine, a dok je objašnjavao zašto je donio takvu odluku odlučio je spomenuti i Ronalda kako bi sve to što bolje dočarao.

"Moram da kažem nešto važno o čemu već dugo razmišlja. Ovo će biti moja posljednja sezona. Bila je to baš teška odluka jer moje srce želi da nastavi s jahanjem, ali mozak i tijelo misle drugačije. Proslavio sam 52. rođendan i vrijeme je da idem u penziju", rekao je Dettori i dodao.

"Razgovarao sam s ocem koji je karijeru završio kada je imao 51 godinu. Pričao sam sa suprugom i djecom i oni su oduševljeni zbog toga jer su me jedva viđali ovih 35 godina".

"Evo pogledajte Ronalda. Jedan dan igrate, a drugi ste na klupi. Ne želim da završim tako i mučim se da budem u najvećim utrkama. Trenutno imam dobre konje za utrku i dobro se osjećam i želim upravo tako da završim, a ne da se patim".

Dettori je u utrkama jahanja konja devitovao još davne 1987. godine sa svega 16 godina, te je ostvario preko 3.000 pobjeda u svojoj bogatoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi