Forbesova lista: CR na drugom mjestu, Furyja, Hamiltona i Đokovića nema u Top 10

Najplaćeniji sportisti svijeta

Forbesova lista: CR na drugom mjestu, Furyja, Hamiltona i Đokovića nema u Top 10

E. Škorić

Američki magazin Forbes objavio je novu listu najplaćenijih na svijetu, a od sportista iznad svih je - Roger Federer.

Švicarski teniser postao je ujedno prvi teniser koji je na vrhu liste najplaćenijih sportista na svijetu. Nedavno je kod sporašica upravo teniserka Naomi Osaka zauzela tron, koji je pripadao Sereni Williams, a sada je tenis dominantan i kod sportista na Forbesovoj listi.

Roger je u posljednjih 12 mjeseci na račun dobio 106,3 miliona dolara, uglavnom zahvaljujući svom brendu i velikim sponzorima. Iza njega se nalazi Cristiano Ronaldo sa 105 mičiona dolara, zatim Lionel Messi sa 104, Brazilac Neymar sa 95,5 miliona dolara.

Nakon trojice nogometaša, na listi najplaćenijih sportista je LeBron James sa 88,2 miliona dolara, pa njegove kolege iz NBA Steph Curry sa 74,4 miliona, te Kevin Durant sa 62,3 miliona. Tiger Woods je osmo mjesto, a deveti NFL-ovac Kirs Cousins sa 60,5 miliona, dok Top 10 zatvara quarteback Philadelphia Eaglesa Carson Wentz sa 59,1 milion dolara godišnje zarade.

Najplaćeniji bokser Tyson Fury je 11. sa 57 miliona, dok je Lewis Hamilton 13. sa 54 miliona dolara, a Novak Đoković tek na 23. mjestu sa 44,6 miliona dolara.

Top Komentari

DadiG
Bernadić pisao o ovome jučer. Eno još stoji dva reda ispod.
0 2
DadiG
CR7 ima mičione dolara
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi