Hajder novim srebrom zaključio takmičenje u Wuppertalu

Okončano Prvenstvo Njemačke

Hajder novim srebrom zaključio takmičenje u Wuppertalu

Prvenstvo Njemačke u kratkim bazenima koje se održavalo u Wuppertalu okončano je sinoć, a na njemu je konstantno pomjerajući i popravljajući državne rekorde BiH briljirao najbolji bh. plivač Ensar Hajder.

Posljednjeg dana takmičenja Hajder je prvo u kvalifikacijama 200 metara mještovito postavio novi državni rekord 1:59.12, da bi ga u finalu popravi za više od dvije sekunde rezultatom 1:57.06 koji mu je donio drugo mjesto u otvorenoj kategoriji, a sa ovim vremenom je na Svjetskom prvenstvu 2012. u Istanbulu mogao biti 13.

Zbog odluke njega i njegovog trenera Hajder nije učetvovao u trci 50 m kraul, jer se odlučio fokusirati na finale njegove najjače trke 200 metara mještovito što se na kraju pokazala kao jako pametna i mudra odluka.

Na kraju vrijedi sumirati, a svakako i pohvaliti rezultate sjajnog bh. plivača na ovom prestižnom takmičenju. Ensar je u Wuppertalu osvoji četiri medalje, i to: 100 i 200 metara mješovito (srebro), 4x50 mješovito (srebro) i 4x50 kraul (bronza), 4. mjesto na 200 kraul.

Hajder je postavio šest novih državnih rekorda (100, 200 m mješovito, 200 m kraul, te tri u kvalifikacijama, tri u finalu, a sva tri vremena su vrijedna preko 900 Fina poena. Pored navedenog bh. olimpijac je isplivao njemačku normu za Evropsko prvenstvo (norma je bila 54.00 na 100 mješovito).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.