I Baku otkrio sve slabosti bh. sporta

I Baku otkrio sve slabosti bh. sporta

Boks

BiH je na prvim Evropskim igrama u Bakuu bila zastupljena sa 57 sportista koji su nastupali u osam sportova,  atletici, plivanju, boksu, kanuu, džudu, biciklizmu, streljaštvu i stonom tenisu. Nažalost, BiH je na kraju završila među zemljama koji nisu osvojile niti jednu medalju. Bilo je dobrih rezultata, u nekim sportovima smo bili blizu (Bošnjak - boks), ali na kraju smo ostali na nuli.

U boksu smo bili blizu medalje. Džemal Bošnjak se probio do četvrtfinala u kategoriji do 81 kg. Tu je poražen od Italijana Manfredonie odlukom sudija tijesno 1:2. Predhodno je do četvrtfinala savladao Francuza Abdourachidova i Grka Kalamarasa. 

Amel Čolpa, Đorđe Tomić i Adem Fetahović su svoj nastup završili puno ranije. Tomić je izgubio od Litvanca Pivoruna 0:3 na startu kategorije do 75 kg. Rumun Nicolescu je bio bolji od Fetahovića u kategoriji do 64 kg dok je Čolpu zaustavio Francuz Paul Omba Bjongolo u osmini finala kategorije do 91 kg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.