Nezapamćen ugovor: 19-godišnjak nikad nije kročio na teren s ekipom, a dobio je 80 miliona dolara
Foto - Pixabay

Nevjerovatno

Nezapamćen ugovor: 19-godišnjak nikad nije kročio na teren s ekipom, a dobio je 80 miliona dolara

Midhat Šljivak

Jackson Chourio ime je 19-godišnjeg bejzbol igrača iz Venecuele koji će preko noći postati multimilioner. Njemu su Milwaukee Brewersi dali ugovor od 80 miliona dolara bez da je kročio na teren najjače bejzbol lige svijeta (MLB).

Milwaukee Brewersi odlučili su mladom bejzbol igraču iz Venecuele Jacksonu Chouriju dati nevjerovatnih 80 miliona dolara za ugovor, iako on nikada nije odigrao ni sekunde u MLB-u.

Chourio nije poznato ime među bejzbol fanaticima, ali važi za jednog od najvećih talenata na svijetu i to ekipa iz Milwaukeeja nikako ne želi propustiti.

On je već pod ugovorom s Brewersima. Oni su ga potpisali kao slobodnog agenta 2021. godine i dali su mu 1.9 miliona dolara za taj potpis. U međuvremenu je igrao u nižim bejzbol rangovima.

Ipak, uskoro se 19-godišnjak očekuje u eliti. Ugovor je na stolu, uzet će 80 miliona dolara za ugovor od osam godina i ovo je najveći ugovor kojeg je potpisao jedan igrač, a da nikada ranije nije nastupio u MLB-u.

Oglasi

Nije poznato kada bi Chourio mogao debitovati za Brewerse u MLB-u. S obzirom na ove cifre taj dan se očekuje veoma brzo i nema dileme da će dečko iz Venecuele privući publiku na tribine.

Jackson Chourio (Foto: MLB)

Milwaukee Brewersi su član MLB-a od 1970. godine. U svojih 53 godine postojanja nikada nisu osvojili titulu prvaka.

Imaju jednu titulu Američke lige iz 1982. godine, šest divizijskih trofeja, ali izostao je onaj najveći.

Chourio je očigledno momak od kojeg se očekuju velike stvari. Međutim, još uvijek je relativno nepoznat na velikoj sceni i vidjet ćemo koliko će on moći napraviti u narednom godinama.

Brewersi očigledno vjeruju da bi s njim mogli napraviti velike stvari. Zbog toga su mu i dali toliko novca i nadaju se da će ih upravo on povesti prema osvajanju titule, prve u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi