Neobična deformacija ruke donijela je fudbalskoj zvijezdi 'hrpu love'

Zanimljiva situacija

Neobična deformacija ruke donijela je fudbalskoj zvijezdi 'hrpu love'

Midhat Šljivak

Fudbalska zvijezda s univerziteta Kentucky JJ Weaver (23) poseban je igrač američkog fudbala. Linebacker Wildcatsa ima šest prstiju na desnoj ruci i to mu je na kraju donijelo unosan ugovor s kompanijom Nike koja mu radi posebne rukavice za igranje američkog fudbala.

JJ Weaver poseban je u svijetu američkog fudbala. Ovaj 23-godišnjak s univerziteta Kentucky ima šest prstiju na desnoj ruci i imao je probleme s pronalaskom rukavica koje mu odgovaraju za igru.

Međutim, Nike je našao rješenje za njega. Potpisao je unosan ugovor s ovom kompanijom, osmislili su posebne rukavice, a Weaver otkriva kako je ponosan zbog svega što je napravio.

"Sjeli smo s ljudima iz Nikea i osmislili smo 'Perfect Fit' jer se perfektno uklapaju na moju ruku. Napravili su rukavicu posebno za mene", rekao je Weaver.

Oglasi

Tokom odrastanja Weaver je imao probleme s drugom djecom. Ismijavali su ga sve dok se nije razvio u pravu mašinu.

"Često sam bio meta dok sam odrastao. Djeca se me ismijavala i takve stvari, ali kako sam postajao stariji i veći od drugih, ismijavanja su prestala. Nedavno sam otišao u jednu osnovnu školu kako bi održao predavanje i vidio sam još jednog klinca sa šest prstiju. To je bilo nevjerovatno."

Ovaj 23-godišnjak je zvijezda univerziteta Kentucky. Došao je na koledž 2019. godine i imao je 120 rušenja, 10 sekova i dvije presječene lopte.

Od 120 rušenja čak 47 ih je napravio prošle sezone, a s obzirom na formu u kojoj je bio nova bi mogla biti još bolja. Vidjet ćemo hoće li tako i biti.

Sigurno je da je i njemu cilj da bude što bolji kako bi eventualno našao svoje mjesto u NFL-u, te ćemo ga naredne godine vidjeti na draftu.

Dosta NFL timova voli žestoke radnike. JJ Weaver je takav i iz godine u godinu ovaj 196 centimetara visoki linebacker je privukao pažnju na sebe.

Oglasi