Jusufović: Iza nas je najteža pobjeda u proteklih nekoliko godina, jedva čekamo Brazil
Foto: sinovi-bosne.net

Reprezentacija BiH sutra igra meč polufinala Svjetskog prvenstva

Jusufović: Iza nas je najteža pobjeda u proteklih nekoliko godina, jedva čekamo Brazil

Naši zlatni momci su pobjedom nad Rusijom, inače aktuelnim evropskim prvakom, izborili polufinale Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje se igra u Holandiji.

Naredna prepreka u odbrani zlata od prije četiri godine za našu selekciju će biti reprezentacija Brazila, a naši momci su optimistični i pred ovu utakmicu, te se nadaju plasmanu u finale.

"Iza nas je jedna od najtežih pobjeda u proteklih nekoliko godina. Savladali smo Rusiju koja je nas savladala u posljednje dvije utakmice i samim time otežala pripremu za ovu u utakmicu kako fizički tako i psihički. Uspjeli smo neutralisati njihov servis kao ključno oružje iz navedene dvije utakmice, te pronaći motiva koji nas je uz podršku Fanatikosa i ostalih Bosanaca i Hercegovaca iz Holandije nosio kroz utakmicu", osvrnuo se na utakmicu sa Rusijom za FB stranicu reprezentacije naš odbojkaš Ermin Jusufović, pa dodao:

"Smatram da je ovo najteža pobjeda od 2002. godine i pobjede protiv Irana, a sama naša radost poslije pobjedničkog poena ide u prilog tome. Danas smo svi bili kao jedan i jedva čekamo polufinale protiv Brazila".

Inače, meč polufinala Svjetskog prvenstva BiH - Brazil je na rasporedu sutra u 19:00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi