Kako zaustaviti iranskog diva?

Danas će biti najveća opasnost po bh. igrače

Kako zaustaviti iranskog diva?

E. Škorić

Iran će biti protivnik bh. reprezentaciji u finalu Svjetskog prvenstva u Holandiji, a posebna opasnost našim Zlatnim momcima dolazi od Morteze Mehrze.

Morteza je visok čak 246 centimetara i predstavlja jednog od glavnih igrača Irana, a ovaj div će svakako biti teško zaustavljiv na mrei.

On je bio najdominantniji i na Olimpijskim igrama u Riju, kada smo u finalu poraženi od selekcije Irana.

Iranac visok 2.46 metara boluje od akromegalije, odnosno poremećaja hormona zbog kojeg mu pretjerano rastu lice, stopala i ruke. Kada je imao 16 godina ovaj reprezentativac Irana bio je visok skoro dva metra. Kao tinejdžer je doživio nesreću zbog koje mu je presala rasti desna noga.

Desna noga kraća je od lijeve 15 centimetara i zbog toga je danas igrač sjedeće odbojke, a ne košarke ili nekog drugog sporta.

Image result for morteza mehrzad

Image result for morteza mehrzad

Image result for morteza mehrzad

Related image

Image result for morteza mehrzad

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi