Sumnjali na terorizam, a sad otkrili razlog krvoprolića u Kansasu: Potez navijača je za divljenje!

Uspjeli da savladaju jednog od osumnjičenih

Sumnjali na terorizam, a sad otkrili razlog krvoprolića u Kansasu: Potez navijača je za divljenje!

E. Čaušević

Kansas City Chefsi uspjeli su da se ponovo popnu na tron NFL-a jer su odbranili titulu prvaka pobjedom protiv San Francisco 49ersa. Jučer je priređena proslava titule u Kansas Cityju koja je obilježila tragična pucnjava, a sada se pojavio i video koji je izazvao oduševljenje širom svijeta.

Chiefsi su na Super Bowlu 58 koji je održan u Las Vegasu uspjeli da pobijede 49erse sa 25:22 i nakon New England Patriotsa su prva ekipa koja je uspjela da odbrani titulu prvaka NFL-a.

U Kansas Cityju jučer je priređena parada za igrače ovog tima i veliko slavlje, ali sve je palo u drugi plan zbog tragedije koja se desila.

Naime, tokom slavlja došlo je do pucnjave u kojoj je ubijena jedna žena, a još je ranjeno ili povrijeđeno najmanje 29 osoba među kojima je čak 11 djece.

[twitter]https://twitter.com/axianow/status/1757990574764814828[/twitter]

Američki mediji navode da je policija uhapsila tri osumnjičene osobe koje se dovode u vezu s pucnjavom, a oko jednog hapšenja pomogli su im i hrabri navijači svojom nevjerovatnom reakcijom koja je oduševila svijet.

Oglasi

Društvenim mrežama kruži video kako su navijači uspjeli da savladaju jednog od osumnjičenih napadača koji je navodno bio naoružan.

Nekoliko navijača Chiefsa se tokom stampeda i cijele te panike zbog pucnjave bacilo na osobu koja je navodno bila naoružana, te su rizikovali svoje živote, ali hrabro su uspjeli da ga savladaju.

Oni su razoružali tu osobu i uspjeli su da ga zaustave dok nije došla policija koja je tu osobu na kraju uhapsila.

Jedan od navijača koji je zaustavio osumnjičenog je i Paul Contreras koji je priznao da je to bila refleksna reakcija.

"Nisam razmišljao tome, to je bio samo refleks. Nisam oklijevao, samo sam to uradio", rekao je Contreras.

Oglasi

Svađa koja je prerasla u krvoproliće?

Mediji u Americi pišu da motiv pucnjave na slavlju Chiefsa još uvijek nije zvanično otkriven, ali da se gotovo sigurno ne radi o terorizmu već o svađi koja je na kraju prerasla u oružani sukob zbog kojeg je nažalost nedužna osoba stradala.

Navodi se da je ubijela Lisa Lopez koja je radila kao DJ na radio stanici KKFI, te se zadesila nažalost na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

Ostale osobe koje su ranjene su prebačene u bolnicu i prema informacijama koje stižu iz Kansas Cityja nema životno ugroženih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi