Super Bowl 58: Kansas City Chiefsi odbranili naslov NFL prvaka!
Patrick Mahomes slavi trijumf (Foto: EPA)

Pobijedili San Francisco 49erse

Super Bowl 58: Kansas City Chiefsi odbranili naslov NFL prvaka!

O. Lekić

Kansas City Chiefsi pobijedili su u Las Vegasu San Francisco 49erse nakon produžetaka 25:22 i odbranili su naslov najboljeg tima NFL-a. Chiefsi su prva ekipa nakon New England Patriotsa koja još od 2005. godine koja je odbranila naslov.

Super Bowl 58 je očekivano donio veliki spektakl. Dan koji pola Sjedinjenih Američkih Država prikuje za TV, a i ovog puta su gledaoci imali šta da vide.

Odbrane su dominirale u prvom poluvremenu. Tek u drugoj dionici se došlo do prvih poena, 49ersi su došli do field goala s čak 55 jardi, a na prvi touchdown se moralo čekati do samog kraja prvog poluvremena kada McCaffrey trčanjem od 21 jard dovodi tim iz San Francisca do 10:0.

Chiefsi su do kraja poluvremena uspjeli da dođu do poena. Pogođen je field gol i na odmor se odlazi vodstvom 49ersa 10:3.

Butker je otvorio drugo poluvrijeme novim field goalom. Uspio je pogoditi s nevjerovatnih 57 jardi i smanjio je prednost 49ersa na 10:6.

Do kraja trećeg perioda potpuni preokret. Nakon greške McClouda koji tokom punta gubi loptu, Cheifsi dolaze do lopte, Mahomes pronalazi Valdes-Scantlinga koji postiže touchdown uz ekstra poen Butkera za prednost Chiefsa od 13:10.

Oglasi

Uzbuđenja su nastavljena u posljednjoj dionici. Jauan Jennings donosi touchdown 49ersima za 16:13, no onda se dešava ključni trenutak. Moody promašuje ekstra poen, pa je Chiefsima omogućeno da u rukama imaju barem produžetak.

Do kraja regularnog dijela nije bilo touchdowna. Butker je field goalom izjednačio na 16:16, novo vodstvo 49ersima donosi Moody (19:16), da bi Chiefsi propustili šansu da dođu do pobjede jer su u finišu bili na samo 11 jarda.

Ipak, omogućeno je Butkeru da šutira za 19:19 i meč je otišao u produžetke.

Moody je tamo 49ersima donio prednost novim field goalom (22:19), ali nekoliko sekundi prije kraja Patrick Mahomes baca touchdown za Hardmana i Chiefsi dolaze do pobjede 25:22 i odbrane naslova.

Quarterback Patrick Mahomes je očekivano proglašen za najkorisnijeg igrača (mvp), a meč je završio s 333 bačenih i 66 istrčanih jardi.

Top Komentari

stranputica
Konačno jedan pismen članak. Moj prijedlog je da engleske riječi pišete Italic (kurziv). Izgleda elegantnije jer su to ipak strane riječi. Samo prijedlog....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi