Momak od 155 kilograma ima motore u nogama - Sprint koji je ostavio sve u nevjerici

Kenneth Grant oduševio sve

Momak od 155 kilograma ima motore u nogama - Sprint koji je ostavio sve u nevjerici

Midhat Šljivak

Igrač američkog fudbala Kenneth Grant ostavio je ljubtelje ovog sporta u nevjerici nakon sprinta kojeg je napravio u duelu njegovog univerzitata Michigan protiv Penn Statea. Ne bi tu bilo ništa čudno da Grant nema 155 kilograma.

Kenneth Grant oduševio je ljubitelje američkog fudbala. Razlog je njegov nevjerovatan sprint kojim je u subotu krenuo prema protivničkom igraču u duelu njegovih Michigan Wolverinesa protiv Penn Statea.

Iako ima težinu od 155 kilograma, Grant je pokazao da ima motore u nogama. Nevjerovatnim sprintom uspio je zaustaviti running backa Penn Statea Kaytrona Allena i spasio je svoj tim potencijalnog touchdowna.

Ovakve partije ovom defensive tackleu mogle bi u budućnosti donijeti ozbiljne cifre i u NFL-u. Rijetkost je vidjeti ovakvu pokretljivost jednog igrača na njegovoj poziciji, posebno kada se znaju njegove strukture tijela.

Na mjerenju pred početak sezone vaga je pokazivala nekoliko grama manje od 155 kilograma, te visinu od 190 centimetara.

Oglasi

Grant je naravno oduševio sve. Ljubitelji američkog fudbala o njemu pričaju na društvenim mrežama i po mišljenju mnogih ovakvi potezi bi mu mogli donijeti barem 30 miliona dolara.

Kenneth i njegova defanzivna linija u ovoj su utakmici protivnike ostavili na samo 15 poena i Wolverinesi su slavili pobjedu rezultatom 24:15.

Od početka sezone ovaj tim igra odlično. Na omjeru su od 10-0, a novi izazov slijedi im narednog vikenda kada će odraditi meč protiv univerziteta Maryland.

S ovako raspoloženim Kenenthom Grantom i ostatkom odbrane niko ne strahuje od Terrapinsa i Michigan je apsolutni favorit u ovom meču.

Grant će ovakvim potezima sigurno u budućnosti dobiti mjesto i u NFL-u i vjerovatno ćemo ga gledati na velikoj sceni.

Oglasi

Najnovije vijesti