Kuglaši Rudara žele se časno oprostiti od Lige prvaka
Kuglaši Kaknja jedini su sportski kolektiv iz ovog grada koji je izborio učešće u Ligi prvaka.

Uzvratni duel 1/8 finala Lige prvaka

Kuglaši Rudara žele se časno oprostiti od Lige prvaka

D. Kurbegović

Sutra u KSC Kakanj, kuglaši Rudara igraju revanš osmine finala Lige prvaka protiv njemačkog prvaka Rot Weis Zerbst iz Berlina, koji spada u uži krug najboljih svjetskih timova.

Osvajanjem četvrtog mjesta na XVII NBC Kupu u Apatinu, kuglaši Rudara izborili su učešće u NBC –N Champions ligi 2018/2019. Plasmanom u ovo najelitnije takmičenje, kuglaši Rudara postigli su najveći uspjeh u 70. godina postojanja.

Nažalost, nisu bili miljenici žrijeba jer su za protivnika dobili najtežeg protivnika, ekipu njemačkog prvaka Rot Weis Zerbst. U prvom susretu u Berlinu, njemački prvak slavio je rezultatom 8:0 i već jednom nogom je u sljedećoj rundi . Toga su svjesni i kuglaši Rudara, kojima je želja da pred svojim navijačima pruže što jači otpor favoriziranim gostima i da se časno oproste odovog takmičenja.

Saudin Bajtarević, bivši dugogodišnji prvotimac Rudara i sarajevskog Željezničara, koji već treću godinu zajedno sa Sejidom Zecom uspješno kormilari prvom postavom svog matičnog kluba, impresioniran je gostoprimstvom igrača i vodstva Zerbsta, a posebno njihovih navijača.

"Sve je bilo na vrhunskom nivou, od dočeka, navijanja i zajedničkog druženja poslije utakmice. Doista nosimo lijepe uspomene iz Berlina i moramo sve učiniti da im uzvratimo to nezaboravno gostoprimstvo na naš bosanski način i da iz Kaknja odu s oduševljenjem. Što se tiče revanša i rezultata, treba biti objektivan i priznati da je Zerbst bolja i kvalitetnija ekipa. Mi ćemo pokušati pružiti maksimum i meč učiniti zanimljivijim , osvojiti koji bod i časno se oprostiti od Lige prvaka, kaže Saudin Bajtarević, sin legende kakanjskog i bh.kuglanja, Mehmeda Bajtarevića.

Zahvaljujući pomoći Općine i sponzora , u kuglani KSC Kakanj nabavljeni su novi čunjevi i kugle i ispunjeni svi uvjeti iz Propozicija ovog natjecanja.

Uzvratni susret Rudar – Rot Weis Zerbst igra se u subotu s početkom u 13 sati, a ulaz je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi