Rekord za pamćenje: U kuglanju nema boljeg od njega!

Mislili su da je to nemoguće, ali...

Rekord za pamćenje: U kuglanju nema boljeg od njega!

Endin Čaušević

Kuglanje je sport koji nije previše popularan u Bosni i Hercegovini, ali sigurno je da su mnogi upoznati s pravilima istog.

U prethodnih godina kuglanje se počelo pojavljivati u našoj zemlji jer je znatno porastao broj kuglana u BiH. Ipak, ovaj sport nije ni približno na razini kao u ostatku svijet, a jasno je da su Amerikanci ispred svih što se toga tiče.

To je najbolje dokazao Ben Ketola koji se kuglanjem bavi dugi niz godina. Ketola je postavio nevjerovatan rekord savršene igre koju ćete više teško vidjeti. On je u kuglani koja ima 12 staza uspio da na svakoj postavi "strike" za svega 86.9 sekundi.

Za to vrijeme koristio je 12 različitih kugla, ali to ga nije poremetilo da postavi nevjerovatan rekord. Čak je i on na kraju priznao da nije očekivao da će to uspjeti uraditi.

"Htjeli smo od toga napraviti zabavu i iskreno nisam očekivao da ću to napraviti. Htio sam samo da vidim koliko brzo mogu da bacim kuglu na svih 12 staza. Jedan dan dok sam trenirao odlučio sam to napraviti i eto to je sada svjetski rekord", rekao je Ketola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi