Lana iz staze dva juri po novu medalju

Finale od 19:36

Lana iz staze dva juri po novu medalju

M. Šljivak

Najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine Lana Pudar (16) večeras se u Berlinu bori za novu medalju.

Čudesna plivačica iz Mostara ostvarila je plasman u finale Svjetskog kupa u disciplini 200 metara delfin i večeras je očekuje borba za medalju.

Lana je u polufinalu plivala s vremenom 2:09.69. To joj je bilo dovoljno za finale, gdje će svakako Pudar biti jedna od favoritkinja za medalju.

Pudar će u večerašnjem finalu plivati u stazi broj 2. Uvjerljivo je najmlađa takmičarka od svih, a u njega je ušla sa četvrtim vremenom iz kvalifikacija.

Helena Bach iz Danske imala je najbolji rezultat (2:06.11), a za nijansu su sporije od nje bile Laura Lahtinen (2:06.65), Ilaria Cusinato (2:06.67) te Hali Flickinger (2:06.83).

Oglasi

U finalu će još nastupiti Amina Kajtaz (Hrvatska), Lotte Hosper (Nizozemska) i Zsuzsanna Jakabos (Mađarska).

Finale trke na 200 metara delfin zakazano je za 19:36 sati i našoj Lani želimo svu sreću i novu medalju.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica nedavno je na Evropskom prvenstvu u Rimu itekako obradovala Bosnu i Hercegovinu. Vratila se kući u Mostar s dvije medalje.

U zaista žestokoj konkurenciji osvojila je bronzanu medalju na 100 metara delfin, a zatim je oko njenog vrata zasjalo zlato u istoj disciplini, ali u trci na 200 metara.

Utrka na 200 metara je Lanina specijalnost. Neće biti nikakvo iznenađenje ako i večeras obraduje naciju i držimo joj fige da to i uspije.

Top Komentari

imeiime
Do pobjede!
4 0
Samo_Realno
Lana , rodjena si da osvajas medalje , to i radi , nista vise od toga,,sretno Lana
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije