Lana Pudar je opet u finalu!

Svjetski kup u Berlinu

Lana Pudar je opet u finalu!

S. Mlaćo
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar ponovo je obradovala naciju.

Naime, Lana je ušla u finale Svjetskog kupa na utrci na 200 metara delfin i večeras je očekuje borbu za medalju.  Lana je ostvarila vrijeme 2:09.69, što je bilo dovoljno za finale.

Ispred nje se našla Henela Bach, Laura Lahtinen, Ilaria Cusinato i Hali Flickinger.

Večerašnje finale u Berlinu planirano je za 19:35.

Lana Pudar se nedavno sa Evropskog prvenstva iz Rima vratila sa dvije medalje.

Prvo je osvojila bronzanu medalju na 100 metara delfin stilom, a nakon toga je osvojila zlatno u disciplini 200 metara delfin.

S vremenom od 2:06,81 Pudar je postavila rekord Bosne i Hercegovine. Također, to je bilo četvrto najbolje vrijeme u historiji ove discipline kada su u pitanju plivačice starosti 16 godina i mlađe.

Bolje rezultate od Lane ostvarile su samo Summer McIntosh iz Kanade, Amerikanka Mary Meagher i Suzuka Hasegawa iz Japana.

Podsjetimo, za Lanu je tada u rodnom Mostaru upriličen doček, a upravo sada se ona oglasila putem svog Instagram profila i u četiri riječi pokazala koliko voli Bosnu i Hercegovinu.

"Moja zemlja, moji ljudi" napisala je Lana uz emotikone srca i zastave Bosne i Hercegovine, te se zahvalila svima.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo za nasu ljepoticu,steta za Iman Avdic sto nije uspjela uci u finale...
2 1
user1639705257
Bravo Lana ZLATO BiH. Ljepota BiH
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi