U Mostaru ludnica kada se pojavila Lana Pudar, a nakon emotivnog govora dodijeljen joj je stan!

Dočekana zlatna plivačica

U Mostaru ludnica kada se pojavila Lana Pudar, a nakon emotivnog govora dodijeljen joj je stan!

Edmir Škorić

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar imala je večeras poseban doček u svom Mostaru.

16-godišnja Lana je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, pa joj danas ispod Starog mosta u njenom Mostaru upriličen svečani doček.

Prije svega, održana je press konferencija na kojoj su govili Lanini trener i trenerica, ali i ona sama.

"Hvala vam zaista na aplauzi i tome što ste došli. Moram se zahvaliti i medijima, i vi ste zaslužni što je moj rezultat odjeknuo u državi i van nje. Hvala vam za razumijevanje, meni je sada prijeko potreban odmor. Dosta mi je svega, sezona je duga i naporna, ali vrlo vrlo uspješna", rekla je Lana, pa je dodala:

"Moram se zahvaliti mom timu, Goranu, Aleni i Damiru. Hvala mojoj porodici i ljudima koji omogućavaju da odem na pripreme i takmičenjima. Ne živimo baš u državi koja je u dobrom stanju i znam da je finansijska situacija teška, ali ja nisam osjetila tak problem. Hvala vam svima ljudi".

Nakon što se Lana Pudar pojavila, nastao je delirijum. Brojni okupljeni su skandirali Lani i pozdravili su je gromoglasnim aplauzima.

"Jako sam sretna trenutno", kazala je vidno oduševljena i uzbuđena mlada plivačica, koja se ponovo svima zahvalila što su došli.

"Jako mi je drago što vas uveseljavam i obećavam da ću u narednom periodu još jače raditi. Imam svoj cilj i nastavit ću da radim", dodala je skromna djevojčica.

"Dodatnu snagu mi daje to kada vidim ovoliko ljudi. Hvala svima koji su dio te priče i jedva čekam da dobijemo taj bazen jer on je i meni i mom gradu potreban", dodala je.

Sada se svi trude da maksimalno podrže Lanu na putu do novih visina, a večeras su joj uručeni i ključevi od stana u Mostaru koji je sada u njenom vlasništvu.

Top Komentari

struja
Lanos fenomenalos!!!!!!
13 0
Kiss
Da Bog da,Da si nam uvijek živa i zdrava i tako pametna,mnoga djeca tj djevojčice se mogu ugledati na tebe,samo opušteno Lano odmori,zasluženo
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi