Lana Pudar BiH donijela historijsku medalju

Treća na Svjetskom kupu

Lana Pudar BiH donijela historijsku medalju

E. Škorić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar bila je treća u disciplini 100 metara leptir na Svjetskom kupu u ruskom Kazanju.

Lana je izborila finale u ovoj disciplini sa šestim vremenom kvalifikacija i drugim u svojoj grupi. Danas je isplivala 100 metara u vremenu 57.39 i to je prva medalja za BiH u historiji ovog takmičenja.

S obzirom da joj je tek 15 godina, a da već nastupa sa seniorkama, to najbolje pokazuje o koliko talentovanoj plivačici se radi.

"Bosno i Hercegovino budi ponosna, imaš na koga. Lana Pudar treće mjesto na Svjetskom kupu u Kazanu u disciplini 100 metara delfin s vremenom 57.39. Prva medalja u historiji BiH na Svjetskom kupu. Kapa do poda Lana, čestitke trenerima Aleni i Goranu. Idemo dalje, nema stajanja", saopštili su iz Laninog Kluba vodenih sportova Orka.

Ona je prethodno nastupila u finalnim takmičenjima u disciplinama 50 i 200 metara delfin.

Top Komentari

hiphopium
BRONZA SIJA KAO ZLATO, SVAKA ČAST DJEVOJKO !!
22 1
NEEDYM
PONOS BIH !!!
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi