Kada i gdje bh. olimpijci izlaze na borilišta?

Tokyo 2021

Kada i gdje bh. olimpijci izlaze na borilišta?

S. Grebović

Glavni grad Japana, Tokio, će od 23. jula do 8. augusta biti poprište najveće sportske manifestacije - Ljetnih Olimpijskih igara.

Olimpijada u Tokiju je prvobitno trebala biti održana prošle godine, ali je pomjerena za ovu zbog dobro poznatog razloga, pandemije koronavirusa koja je napravila haos u sportskom kalendaru.

Najbolji sportisti planete će snage odmjeriti na borilištima širom Tokija, a poznate su i satnice svih događaja.

Bh. tim je i ove godine malobrojan. Našu ekspediciju čini svega sedam takmičara i to: Amel Tuka i Mesud Pezer (atletika), Lana Pudar i Emir Muratović (plivanje), Larisa Cerić (džudo), Tatjana Đekanović (streljaštvo) i Nedžad Husić (tekvando).

Prva će na scenu streljačica Tatjana Đekanović. Ona će 23. jula imati trening u Asaka Centru, dok će dan poslije nastupiti u kvalifikacijama gađanja vazdušnom puškom na 10 metara.

Amel Tuka će 31. jula oko 10 sati po našem vremenu nastupiti u jednoj od utrka na 800 metara. Dan poslije na rasporedu su polufinala, dok će 4. augusta biti održano i veliko finale ove dionice.

Oglasi

Našu zemlju će i ove godine na Olimpijskim igrama predstavljati Mesud Pezer. Ovaj bacač kugle će svoj nastup imati 3. augusta kada su na rasporedu kvalifikacije. Ukoliko se plasira u finale za medalje će se boriti dva dana kasnije, odnosno 5. narednog mjeseca.

Bh. džudistkinji Larisi Cerić ovo će također biti druge Olimpijske igre nakon Rija 2016. godine. Ona će eliminacionu borbu imati 30. jula oko 11 sati, a isti dan će biti održana završnica takmičenja u džudou žena do 78 kilograma.

Naš jedini tekvando borac Nedžad Hasić će svoj nastup imati 25. jula u jednoj od eliminacionih borbi. Isti dan će biti održana završnica borbi do 68 kilograma u kojoj se on takmiči.

Bh. plivač Emir Muratović će na borilište izaći 27. jula u utrci 100 metara slobodnim stilom, dok će trku na 50 metara također slobodnim stilom imati 30. ovog mjeseca u Tokyo Aquatics Centru.

I za kraj naša najveća uzdanica za medalju Lana Pudar. Mlada Mostarka će 24. jula nastupiti u utrci 100 metara leptir oko 19:30 minuta po našem vremenu. Dan poslije na rasporedu je polufinale, dok će 26. jula biti održana finalna utrka u ovoj disciplini.

Poželimo mnogo sreće bh. olimpijcima!

Top Komentari

bk123
Amel i Lana najveće nade na OI. Možda ja ne znam a da li ima još netko od naših sa realnim šansama da nešto napravi
12 0
fudo.98
Čuj Lana najveća uzdanica, svaka njoj čast. Tuka je Tuka
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi