Lana Pudar nažalost nije uspjela proći u finale Svjetskog prvenstva

U disciplini 100 metara delfin

Lana Pudar nažalost nije uspjela proći u finale Svjetskog prvenstva

Edmir Škorić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) ostala je bez finala danas  u disciplini 100 metara delfin.

Lana je prethodno u Fukuoki na Svjetskom prvenstvo izborila polufinale u disciplini 100 metara delfin s vremenom 57.95, što ju je rangiralo na deseto mjesto u ukupnom plasmanu kvalifikacija.

Mostarka je polufinalni nastup završila na 10. mjestu ukupno sa vremenom 57.34, pa je tako ostala bez finala u ovoj disciplini.

Prije nekoliko sedmica je briljirala na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu gdje je osvojila tri zlatne medalje, pa se s pravom nadamo da će i u Japanu u seniorskoj konkurenciji biti novih odličja.

Osim na 100 metara, Lana Pudar nastupa i u disciplini na 200 metara delfin. Kvalifikacije su na programu u srijedu.

Osim Lane Pudar, boje Bosne i Hercegovine na SP-u će predstavljati još tri takmičara. Danas je nastupio Jovan Lekić u disciplini 400 metara slobodno, dok će dan kasnije nastupiti u disciplini 200 metara. Iman Avdić će nastupiti 23. jula na 400 metara i 25. jula na 200 metara.

Top Komentari

E.Car
Ti si naše zlato!!!!
3 0
user1600442593
Hahahaha koliko su je gurali i hvalili a 10 mjesto hahahah a ti sunca
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi