Lana Pudar u jutarnjim satima kreće u borbu za svjetski vrh
FOTO: Guliverimage

Počinje SP u Fukuoki

Lana Pudar u jutarnjim satima kreće u borbu za svjetski vrh

Haris Zilić

Za najbolju bh. sportistkinju Lanu Pudar (17) počinju novi izazovi u noći sa subote na nedjelju, a u pitanju je Svjetsko prvenstvo u plivanju u japanskoj u Fukuoki u velikim bazenima.

Nakon fenomenalnog nastupa na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu i osvojenje tri zlatne emdalje, Lana kreće u borbu za nova odličja.

Naša plivačica će biti među favoritkinjama za sami vrh u dvije discipline delfin stila.

Lana je sa svojim timom prijavila 100 metara i 200 metara delfin.

Prvenstvo otvara kvalifikacijama utrke na 100 metara delfin koje počinje u četiri sata ujutro po centralnomevropskom vremenu.

Oglasi

Naša najbolja sportistkinja nastupa u kvaifikacionoj utrci broj 4. čiji je start zakazan za 4:29.

Pored Lane u četvrtoj kvaifikacionoj utrci gledat ćemo Paulu Justu Sanchez iz Španije, Illariu Bianchi iz Italije, Rikako Ikee iz Japana, Briannu Throssell iz Asutralije, Marie Watel iz Francuske, Emmu KcKeon iz Australije, Annu Ntountounaki iz Grčke, Helenu Rosendahl Bach iz Danske i Uzuzsannu Jakabos iz Mađarske.

Lana je u stazi broj šest i želimo joj mnogo sreće.

Ako se plasira u polufinale, Lana će plivati u nedjelju, a polufinalne utrke na 100 metara delfin na rasporedu su u nedjelju u 13:12 i 13:17, dakle u popodnevnim satima po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Zaccheroni
Sretno Lana,forza i samo forza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi