Lana Pudar bez problema do polufinala Svjetskog prvenstva na 100 metara delfin

Lana Pudar bez problema do polufinala Svjetskog prvenstva na 100 metara delfin

Edmir Škorić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki, u disciplini 100 metara delfin.

Lana Pudar bila je treća u svojoj grupi sa vremenom 57.96 i 10. u ukupnom plasmanu. U 13:12 sati po našem vremenu odnosno 20:12 po lokalnom borit će se za plasman u finale.

Osim Lane, u polufinale se plasirala i njena sunarodnjakinja Amina Kajtaz, koja doduše nastupa pod hrvatskom zastavom. Ona je bila 14. u ukupnom plasmanu sa vremenom 58.50. Najbrže vrijeme imala je Zhang Yufei iz Kine koja je 'stotku' odradila za 56 sekundi i 89 stotinki. Australka Emma McKeon je bila druga s vremenom 57.05, a treća Njemica Angelina Kohler sa vremenom 57.23.

Nakon fenomenalnog nastupa na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu i osvojenje tri zlatne emdalje, Lana kreće u borbu za nova odličja.

Naša plivačica će biti među favoritkinjama za sami vrh u dvije discipline delfin stila. Osim na 100, 17-godišnjakinja će se za medalje boriti i u disciplini 200 metara delfin.

Sretno našoj Lani danas u polufinalu i nadamo se da ćemo je gledati i u finalu. Svakako ima realne šanse da osvoji nove medalje za našu zemlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi