Lana Pudar prva na prvenstvu Turske u trci na 50 metara delfin
Foto - Orka

Novi uspjeh bh. plivačice

Lana Pudar prva na prvenstvu Turske u trci na 50 metara delfin

Midhat Šljivak

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu Turske u disciplini delfin.

Prvog dana takmičenja koje se održava u gradu Edirne, Pudar je plivala dvije trke. Plasirala se u finala na 50 metara delfin i 200 metara slovodno.

U finalnoj utrci u disciplini 50m delfin Lana je osvojila prvo mjesto s vremenom 26.73., što je vrijeme bolje od nacionalnog rekorda Turske i rekorda ovog prvenstva.

U disciplini 200m slobodno Lana je također plivala A finale, te je s vremenom 02:04.57 osvojila četvrto mjesto u apsolutnoj kategoriji i postigla najbolje vrijeme u kategoriji juniorki.

Lana je još jednom pokazala o kakvom dragulju se radi i prava je šteta što bh. političari to ne znaju prepoznati, ali su stručnjaci u rukovanju i fotografisanju kada se ostvari neki veliki rezultat.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo za djevojcicu,samo naprijed!!!
1 1
irnes4
Dje ce ko sa ovom djevojkom Svaka cast
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti