Ovako se postaje šampionka: Australci u nevjerici gledaju šta radi Lana Pudar

Zlato za najbolju bh. plivačicu

Ovako se postaje šampionka: Australci u nevjerici gledaju šta radi Lana Pudar

Edmir Škorić

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine, super talentovana Lana Pudar, postala je danas prvakinja svijeta u konkurenciji juniorki.

Lana Pudar skuplja medalje u ranoj dobi svoje već sada blistave plivačke karijere. Bila je ponovo sjajna i oduševila sve, naročito sebe, svoje ponosne roditelje, tim sa kojim radi i sve Bosance i Herecgovce koji su je na bilo koji način bodrili.

Ona je danas osvojila zlatnu medalju u utrci na 200 metara delfin. Bila je impresivna sa vremenom 2.07.20, čime je nadjačala konkurenciju i postavila novi svjetski rekord.

Iza sebe je ostavila Australku Bellu Grant sa vremenom 2:08.97, a treća je bila italijanska plivačica Paola Borrelli sa vremenom 2:10.89.

U Izraelu na Svjetskon prvenstvu juniorki bh. državu predstavlju i Iman Avdić te plivač Kenan Dračić.

Vođa našeg tima na Svjetskom juniorskom prvenstvu je Damir Đedović, treneri su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

Pred Lanom su sada nastupi u konkurencijama 50 i 100 metara delfin, pa bismo uskoro mogli da slavimo nove uspjehe ove sjajne plivačice.

Današnju utrku Lane Pudar pogledajte OVDJE.

U jednom trenutku režizer prenosa pokazao nam je australske navijače koji su u nevjerici gledali kako Lana Pudar završava ispred njihove plivačice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi