Skijaška kraljica hitno je operisana

Vonn stradala tokom skijanja

Skijaška kraljica hitno je operisana

Edmir Škorić

Ponajbolja bivša svjetska skijašica Lindsey Vonn imala je nesreću zbog koje je završila na operacionom stolu.

Amerikanka se već neko vrijeme aktivno ne bavi profesionalnim skijanjem, no čini se da i dalje umirovljena skijašica voli da živi opasnim životom i da joj ni sada ne nedostaje adrenalnina.

Ona je nedavno svojim fanovima na društvenoj mreži otkrila da ide na skijanje u Deer Valleyu u Utahu (SAD), no nedugo nakon toga objavila je snimku iz bolnice.

Nije poznat način na koji je došlo do nesreće, ali po snimku se da naslutiti da je hitno operisala desnu nogu. Nije isključeno da je imala nezgodan pad na rekreativnom skijanju u Dee Valleyju.

Lindsey je tokom svoje aktivne skijaške karijere imala mnogo povreda, a jedna od najgorih svakako je bila ona kada je pala na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu 2013. godine.

No, Lindsey se nakon svih povreda vratila, a istina je da je morala prekinuti karijeru jer joj je tijelo već bilo toliko devastirano da više nije mogla skijati punim plućima i tada više nije bila dorasla konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi