Sa skele na fudbalski teren u najjačoj ligi svijeta - O ovom potpisu će cijeli svijet pričati

Sa skele na fudbalski teren u najjačoj ligi svijeta - O ovom potpisu će cijeli svijet pričati

Midhat Šljivak

Australac Lou Hedley je u 30. godini života uspio napraviti nestvaran podvig. On se uspio izboriti za NFL ugovor u ekipi New Orelans Saintsa i bit će šuter ove ekipe u narednoj sezoni. Radi se o čovjeku koji je u Australiji postavljao skele na zgradama, a  zatim je putovao svijetom i čak je vodio tattoo studio u Indoneziji.

Priča Australca Lou Hedleyja vjerovatno će jednog dana završiti na filmu. Ovaj 30-godišnjak je sanjao da jednog dana zaigra u NFL-u i taj san će mu se ostvariti u sezoni koja je pred nama.

Hedley je dobio ugovor s ekipom New Orleans Saintsa. Pojavio se na probi za šutera i zadovoljio je stručni štab ovog tima i potpisao je ugovor.

Lou je učinio apsolutno sve da ispuni svoj san. U Australiji je do prije nekoliko godina montirao skele na zgradama, a potom je dio života proveo u Indoneziji. Na ostrvu Bali je imao tattoo radnju i od toga je zarađivao.

Međutim, ovaj Australac je uvijek maštao da jednog dana zaigra u NFL-u. Doslovno je lud za američkim fudbalom, pa je odlučio da ostavi sve iza sebe i da krene za snom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oglasi

Prodao je svoj dio vlasništva u salonu, 2020. godine se zaputio u Sjedinjene Američke Države, gdje je svoju sreću okušao na univerzitetima San Francisco i Miami i krenulo ga je veoma dobro.

Ipak, i pored dobrih nastupa za Hurricanese, nije izabran na ovogodišnjem draftu. Posljednja nada su bile probe u brojnim timovima, a na kraju je i došao do ugovora.

Hedley je impresionirao sve na treninzima tima iz New Orleansa. Prosječno je pogađao s razdaljine od 43 jarda i Saintsi nisu željeli propustiti ovako talentovanog šutera bez obzira na činjenicu da mu je 30 godina.

Oglasi

Lou će svojim izgledom definitivno privlačiti pažnju. Tijelo mu je pokriveno tetovažama i uspio je napraviti nevjerovatnu priču koja bi se jednog dana mogla naći na filmskom platnu.

Od montera skela, tattoo majstora do najjače lige svijeta ne može se tek tako dogurati i očigledno je da ovaj momak ima nešto posebno u svojim nogama.

Njega ćemo na djelu po prvi put vidjeti 10. septembra kada će Saintsi gostovati kod Tennessee Titansa.

Oglasi