Ruđer, Marin i Mustafa istrčali Maraton mira

Ruđer, Marin i Mustafa istrčali Maraton mira

Haris Zilić
Teme:

Iz Bosne i Hercegovine jutros je lansirana sjajna priča. Ruđer Bošković, Marin Šutalo i Mustafa Zilić trčali su Maraton mira od Stoca od Metkovića. 

Ruđer je istrčao dionicu od 44 km, dok su dio dionice trčali Šutalo i Zilić.

Marin je trčao deset kilometara, Mustafa je sitrčao 7 kilometara, što je bila i ideja ove veoma interesantne trke.

Dvojac Šutalo-Zilić je već prepoznatljiv na trkačkoj mapi u našoj zemlji. Dok Marin u seniorskoj konkurenciij bilježi odlične rezultate, za Mustafu možemo već konstatovati da je regionalno sportsko čudo od dječaka. Sa 11 godina iza sebe ima skoro 40 uličnih utrka širom Bosne i Hercegovine i regije.

Današnja utrka imala je poruku mira i tolerancije, a sigurno da su ova tri atletičara zaslužila sve pohvale.

Inače, ulične utrke u Bosni i Hercegovini i regiji postaju sve popularnije, pa tako sve više gradova organizuje slične događaje.

Maraton mira je danas bio poseban, trčao se u dvije države, a sigurno da je to bio odličan početak i sjajna najava još jedne trkačke godine.

Pomenute trkače su pored ulice i magistrale pozdravljali mnogi mještani čime su upotpunili ovu sjajnu sportsku ideju koja je imala dobar odjek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi