Sjajne vijesti za Hrvatsku: Dobili su novog putnika za Pariz i to u atraktivnom sportu
FOTO: EPA

Odličan rezultat za Ranteša

Sjajne vijesti za Hrvatsku: Dobili su novog putnika za Pariz i to u atraktivnom sportu

Haris Zilić

Broj hrvatskih sportista za Olimpijske igre u Parizu postaje sve već, a sada su sjajne vijesti stigle iz Budimpešte sa kvalifikacija u biciklizmu.

Marin Ranteš je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u disciplini BMX slobodni stil (freestyle).

Tako će Hrvatska ima predstavnika i u jednoj atraktivnoj sportskoj disciplini koja nije baš toliko poznata na ovim prostorima.

Nakon petog mjesta na kvalifikacijskoj etapi u Kini, Ranteš je na završnom kvalifikacijskom takmičenju u Budimpešti šestim mjestom uspio zadržati pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ranteš je tačno bio na granici jer je najbollih šest takmičara osiguralo kartu za Pariz.

Momak iz Varaždina je okrunio sjajne rezutlate i treninge prethodnih godina i stiže rezultat karijere.

Oglasi

"Višegodišnji kontinuitet rezultata kojima je potvrđivao pripadnost svjetskom vrhu, napokon će biti kapitaliziran i nastupom na najvećem višesportskom događaju današnjice", stoji u objavi Hrvatskoj olimpijskog odbora.

Varaždinac je tako postao 61. sportista iz Hrvatske koji putuje u Pariz.

Prije njega odlične vijesti su stigle iz Beograda sa Evropskog prvenstva u plivanju.

Mlada hrvatska plivačica Jana Pavalić ostvarila je A olimpijsku normu za Igre u Parizu, nakon što se plasirala u finale Europskog prvenstva u Beogradu u disciplini 50 metara slobodno s novim hrvatskim rekordom (24.67 sekundi).

Jana Pavalić (17) je ujedno i treća iz hrvatske plivačke reprezentacije s A olimpijskom normom - uz Nikolu Miljenića i Jeru Hribara.

Hrvatska bi broj učesnika u Parizu mogla dodatno povećati u narednim danima.

Sa nestrpljenjem očekuju i košarkaške kvalifikacije u Grčkoj početkom jula gdje će hrvatska reprezentacija pokušati izboriti plasman u Pariz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije