Delegacija Srbije za Pariz sve veća: Mogli bi imati predstavnicu u sportu koji je za mnoge nepoznat
FOTO: EPA

Stigli su do brojke od 97 sportista

Delegacija Srbije za Pariz sve veća: Mogli bi imati predstavnicu u sportu koji je za mnoge nepoznat

Haris Zilić

Olimpijski tim Srbije u Parizu bi mogao biti najbrojniji od nezavisnosti ove države. Pored kolektivnih sportova, sjajnih atletičara, tenisera, džudista, Srbija i u ostalim sportovima dobro gura.

Vizu za Pariz izborila je stonoteniserka Izabela Lupulesku, a ostvarila je zahvaljujući ITTF renkingu.

"Izabela je na nedavno održanom turniru u Saudijskoj Arabiji odigrala maestralno i napravila nevjerovatan uspjeh.

Plasirala se među 32 najbolje stonoteniserke pobedivši u prvom kolu glavnog žreba 24. igračicu svijeta Egipćanku Dinu Mešrif. Izabela je bila 103 mjesta slabije plasirana od Mešrifove i to joj je omogućilo da se na listi popne do 80 mjesta.

Izabela Lupulesku je postala 97. član Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 20242, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Za Srbiju bi ova sedmica mogla biti odlična što se tiče Pariza jer vizu za Pariz ganja i Staša Gejo.

Oglasi

Riječ je o djevojci koja se takmiči u penjanju a od 20. do 23. juna ima kvalifikacije u Budimpešti.

Na prvom kvalifikacionom turniru održanom u kineskom Šangaju, Staša je osvojila 18 bodova, te se trenutno nalazi na 23. mjestu.

Ukupno 12 najboljih takmičarki će nakon dva turnira, u Šangaju i Budimpešti, obezbijediti mjesto na predstojećim Olimpijskim igrama.

"Staša Gejo će se takmičiti u kombinaciji disciplina bolder i lid. Kvalifikacije u bolderu počinju u četvrtak, 20. juna u 12.00 časova, a dan kasnije u 10.00 časova počinju i kvalifikacije u lidu.

Polufinala u bolderu su u subotu, 22. juna od 10.00 časova, a u lidu u 14.00 časova. U nedjelju, 23. juna u 10.00 sati počinje finale u kombinaciji ove dve discipline", saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi