Ovo ni na reklamama nije moguće - Allen je ekspresno izgubio 40 kg i postao je novi čovjek
Mark Allen je odlučio promijeniti život nakon što je doživio veliki životni pad i potpuno je uspio u tome (Foto: Screenshot)

Fenomenalni snooker igrač živi novi život

Ovo ni na reklamama nije moguće - Allen je ekspresno izgubio 40 kg i postao je novi čovjek

Midhat Šljivak

Poznati snooker igrač Mark Allen (37) izgubio je u proteklih godinu dana čak 40 kilograma. Ovaj 37-godišnjak odlučio se posvetiti svom zdravlju nakon razvoda i bankrota kojeg je doživio te se nada da će mu novi izgled pomoći u karijeri.

Mark Allen poznato je ime u svijetu snookera. On je proteklih godina privlačio veliku pažnju na sebe zbog izgleda jer je bio simpatični debeljuca koji je dobro igrao snooker, ali tek sad je postao čovjek o kojem se mnogo više piše.

Razlog je njegov život. U samo 10 mjeseci 37-godišnji Allen je izgubio 40 kilograma. Presjekao je kada više nije mogao disati u junu prošle godine i odlučio je da krene u novi život.

"Odavno nisam bio u ovakvoj formi. Prošlo je vjerovatno 15 godina otkako sam zadnji put izgledao ovako", rekao je Allen i otkriva šta mu se desilo.

"Uživao sam u Crucibleu prošle godine. Jeo sam i pio sedmicama bez prestanka i zatim sam samo spustio glavu. Od juna sam počeo da živim kako treba. Izgubio sam 40 kilograma i više ne gledam u vagu."

Oglasi

"Trenutno sam često u teretani. Pokušavam se riješiti viška kože koju imam. Gubitak težine definitivno mi pomaže u karijeri, ali i u životu".

"Nisam bio dobro. Nisam mogao hodati oko stola i mogao sam čuti svoj dah. Dao sam sebi šansu", rekao je Allen.

Prošle godine se i razveo te je proglasio bankrot. Imao je milionsko bogatstvo.

"Sramota me je na šta sam trošio pare. Preplatio sam svaki dio svog života. Bankrot je bio jedini izbor. Zaradio sam tri i po miliona za stolom, ali sve sam trošio odmah nakon što bih zaradio. Ništa nisam čuvao za druge troškove. Došao je i razvod i sve sam morao platiti".

"Da mogu vratiti vrijeme pametnije bih s novcem", poruka je Marka Allena.

The Pistol je trenutno 3. igrač svijeta. Osvojio je tri rangirajuće titule i došao je do cifre od ukupno devet ovih titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi