Prije 11 godina njen izraz lica je postao "meme", a ono kroz šta je prošla ne treba želiti nikome

Amerikanka danas ima 27 godina

Prije 11 godina njen izraz lica je postao "meme", a ono kroz šta je prošla ne treba želiti nikome

Admin Čaušević

Prošlo je više od deset godina otkako je osvojila internet svojim nezadovoljnim izrazom lica, u međuvremenu je prošla pravi pakao, ali sada opet ima osmijeh na licu.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. McKayla Maroney prvi je put dospjela na naslovnice zbog svog gotovo savršenog preskoka na ekipnom finalnom takmičenju za u disciplini umjetnička gimnastika.

Njezin blok izvan stola za preskoke omogućio joj je da dobije toliku visinu, dajući joj više nego dovoljno vremena da dovrši dva i pol okreta prije nego što zalijepi preskok.

Nakon naizgled besprijekornog svoda, Maroneyjevo lice bilo je ispunjeno veseljem. Također je dalo svijetu uvid u to ko je vjerovatni favorit za osvajanje zlatne medalje u preskoku za žene na Igrama.

Ali kada je došlo do finala preskoka i kada je Maroney ostala bez zlata, osvojivši srebrnu medalju, postala je internet senzacija zbog "neimpresioniranog" lica koje je pokazala na podiju tokom ceremonije dodjele medalja.

I dan danas se njen izraz lica koristi kao internet meme s kojim se iskazuje nezadovoljstvo. 

Oglasi

Iz gimnastike se Amerikanka povukla u martu 2014. godine kada je imala 19 godina i to nakon operacije koljena. Ubrzo nakon toga su u javnosti objavljene njene nage fotografije dok je bila maloljetna.

Maroney u društvu bivšeg predsjednika SAD-a, Baracka Obame

Tri godine kasnije progovorila je i o seksualnom zlostavljanju od strane timskog fizioterapueta Larrya Nassara koji je osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

Kada je cijeli skandal izašao na vidjelo ona je potpisala ugovor o šutnji vrijedan 1.25 miliona dolara sa Olimpijskim komitetotom u SAD u te gimanastičarskim savezom te zemlje.

Danas je još uvijek reltivno mlada, ima 27 godina, te se bavi privatnim biznisom kao što je prodaja i prozvodnja kozmetičarskih proizvoda.

Nedavno je na sebe privukla pažnju nakon što se fotografisala u plavom outfitu igrajući tenis te je sama za sebe navela da baš i nije za "bijelog sporta".

Iako u sportu nije već dugi niz godina i dalje je jako popularna u SAD-u što dovoljno govori i njen broj pratitelja na Instagramu koji iznosi 1.4 miliona.

Oglasi