Mirza Hrustemović više nije selekor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci
Foto - Screenshot

Smijenjen najuspješniji selektor

Mirza Hrustemović više nije selekor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci

M. Šljivak

Mirza Hrustemović više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Najuspješniji selektor neke bh. reprezentacije Bosne i Hercegovine smijenjen je nakon bronze na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, još jedne u nizu medalja koja je osvojena.

Hrustemović je u medijskim istupima istakao da su za otkaz zaslužni pojedini igrači reprezentacije, prije svega Dževad Hamzić i kapiten Sabahudin Delalić.

Uspjehe Mirze Hrustemovića teško da će iko ikad dostići jer je pod njegovim vodstvom reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila 22 medalje na velikim takmičenjima.

Dva puta je reprezentaciju vodio do zlatnih medalja na Paraolimpijskim igrama (2004. i 2012), tri svjetska i devet evropskih zlatnih medalja.

Hrustemović sa velikim uspjehom vodi i ekipu Spida sa kojom je 24 puta bio prvak BiH i šest puta šampion Evrope.

Top Komentari

Bayern Munchen
Hvala za sve
6 0
Rodjeni66
Nema konkurencije zato što je najuspješniji trener.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi