Nadia (22) porukom na mobitelu treneru rekla da hitno ode doktoru, klub ju je sada bogato nagradio

Nevjerovatna priča

Nadia (22) porukom na mobitelu treneru rekla da hitno ode doktoru, klub ju je sada bogato nagradio

Edmir Škorić

Brian Hamilton, trener američke hokejaške ekipe Vancouver Canucksa, doživio je jedinstveno jesensko iskustvo koje mu je promijenilo život.

Naime, tokom utakmice protiv Seattlea, koja je odigrana 23. oktobra prošle godine, jedna navijačica s tribine pokazala mu je mobitelom poruku u kojoj piše kako sumnja da je madež koji ima na zatiljku kancerogen.

Iako bi mnogi možda ignorisali upozorenje, Brian Hamilton je odlučio poslušati savjet i otišao je u bolnicu, gdje su ljekari potvrdili da je madež potrebno ukloniti jer je kancerogen.

"Poruka koju mi je pokazala na telefonu uvijek će mi ostati utisnuta u umu jer mije spasila život. Njen instinkt je bio u pravu, madež na mom zatiljku bio je zloćudan. Zahvaljujući njenom inzistiranju i radu ljekara, spasio sam se", rekao je Hamilton.

Kako bi joj se osobno zahvalio, Brian je na Twitteru pokrenuo kampanju traženja navijačice koja mu je privukla pažnju, a prvog dana u Novoj godini saznao je i identitet djevojke, koja će potom 2. januara (jučer op.a) prisustvovati utakmici Vancouvera i Settlea, a potom će saznati da će u znak zahvalnosti dobiti stipendiju od 10.000 dolara.

Ona je Nadia Popovici, 22-godišnja Kanađanka koja je diplomirala medicinu i radi u bolnici. Majka joj je 1. januara otkrila za kampanju.

"Majka me probudila jer me je nazvala i rekla mi: 'Nadia, nemaš pojma što se događa'. Tada mi je poslala poruku iz kluba da me traži. Bilo je puno upita, nisam mogla vjerovati", rekla je Nadia Popović, prenosi Seattle Times.

Nadia je progovorila je i o trenutku kada je Hamiltonu skrenula pozornost na madež na zatiljku.

"Pogledao je u moj telefon i onda otišao, mislila sam da već zna. Mislila sam da je sigurno bio kod doktora i da je sve u redu. Onda, kada se to dogodilo nakon dva mjeseca, ne mogu da vjerujem da sam ja bila ta koja mu je pomogla da se spasi".

Ona je u znak zahvalnosti dobila stipendiju od 10.000 dolara za nastavak studija.

Top Komentari

Zulfikar
Diplomirala medicinu sa 22 i vec i radi u bolnici???? Kanada je to drugovi a ne Balkan, uradite korekciju teksta prije no sto takve gluposti objavite.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti