Napokon pobjednik jedan Španjolac
Oscar Freire

Oscar Freire pobjednik utrke "Paris - Tours"

Napokon pobjednik jedan Španjolac

M. Maksimović

Španjolac Oscar Freire (Rabobank) pobjednik je 104. izdanja jednodnevne biciklističke utrke "Paris - Tours", vožene u dužini od 233 kilometara. Radi se o jednoj od najstarijih utrka koja se prvi put vozila još davne 1896.godine kada je pobjednik bio domaći vozač, amater Eugène Prévost.

Od tada do danas, biciklisti iz Belgije su ostvarili najviše pobjede, ukupno 39, osam više od Francuza, dok su nešto dalje iza njih Holanđani sa 12 pobjeda.Od nedelje na listi zemalja koje su imale svoje pobjednike na ovoj utrci se tako našlo ime prvog Španjolca koji je jučer slavio u vremenu četiri sata, 52 minute i 54 sekundi.Freire je u završnom sprintu na aveniji Grammont bio brži od Talijana Angela Furlana (Lampre) i Belgijanca Gerta Steegmansa (RadioShack).

Rezultati:
1.Oscar Freire (Špa,Rabobank) 4:52:54
2.Angelo Furlan (Ita,Lampre)
3.Gert Steegmans (Bel,RadioShack)
4.Klaas Lodewijck (Bel,Topsport Vlaanderen)
5.Yukiya Arashiro (Jap,Bouygues Telecom)
6.Romain Feillu (Fra,Vacansoleil)
7.Yoann Offredo (Fra,FDJ)
8.Wouter Weylandt (Bel,Quick-Step)
9.Bernhard Eisel (Aut,Columbia)
10.Sebastien Chavanel (Fra,FDJ) svi isto vrijeme

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.