Ovo je prvi stadion koji će biti pun i niko nije obavezan nositi masku
Foto - EPA

Bit će oko 65.000 navijača

Ovo je prvi stadion koji će biti pun i niko nije obavezan nositi masku

M. Šljivak

Većina sportskih terena širom svijeta je zatvorena za publiku zbog koronavirusa ili je dopušten boravak samo malom broju navijača.

Ipak, NFL ekipa Miami Dolphins dobila je dozvolu vlasti savezne države Florida da ugoste 65.000 gledalaca u nastavku sezone na svom Hard Rock stadionu.

I niko nije obavezan da nosi masku. Svi će moći kao i ranije normalno doći na utakmicu i navijati za Dolphinse.

Ubrzo su dozvolu od guvernera Floride dobili i ostali timovi iz ove države Tampa Bay Buccaneersi i Jacksonville Jaguarsi, pa će navijači ovih ekipa imati priliku da konačno na stadionu gledaju fudbal bez ikakvih restrikcija.

Interesantno je da su Dolphinsi bili jedan od rijetkih timova koji je imao popriličan broj navijača na utakmicama. Imali su dozvolu da za 13.000 navijača, ali su vlasti sada odlučile da se ponovo potpuno 'otvore' nakon pandemije.

Dosta drugih ekipa još uvijek se ne usuđuje pustiti navijače na tribine, ali polako se sve vraća na staro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi