Veliki adut Bosne i Hercegovine ne ide u Pariz: Nedžad Husić nije izborio plasman na Olimpijske igre

Poražen u kvalifikacijama

Veliki adut Bosne i Hercegovine ne ide u Pariz: Nedžad Husić nije izborio plasman na Olimpijske igre

H. Zilić

Bosna i Hercegovina je ostala bez velikog aduta na Olimpijskim igrama ove godine. Naš najbolji tekvandoista Nedžad Husić nije se uspio plasirati na Olimpijske igre u Pariz.

Husić je je poražen u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira od svog protivnika rezultatom 2:1.

U prvoj rundi Husić je dvije-tri sekunde prije kraja vodio 8:5, ali je poražen sa 9:8. Druga runda pripala je Nedžadu, ali u trećoj odlucujućoj je poražen i nije uspio izboriti OI u Parizu.

Tako je jedan od najboljih tekvandoista Evrope ostao bez olimpijske vize, a podsjetimo u na prošlim Olimpijsikm igrama u Tokiju Husić je zauzeo peto mjesto i pobjeda ga je dijelila od historijske medalje.

Najbolji bh. taekwondoista svojio je srebrnu medalju prošle godine u kategoriji do 74 kilograma na Evropskim igrama u Krakowu i iza sebe ima fenomenalnu godinu.

Briljirao je na evropskim i svjetskim turnirima, bio je veliki adut i šansa čak za medalju Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, ali desio se poraz u najgori mogući momenat.

Oglasi

Na prvenstvu Evrope u taekwondou 2022. godine Nedžad Husić osvojio je srebrenu medalju u kategoriji do 74 kilograma. Nedžad je na pomeutom u finalu poražen od predstavnika Srbije Stefana Takova.

Husićč je uspio doći i do drugog mjesta na svjetskoj tekvando listi i ponijeti epitet za jednog od najboljih boraca na svijetu u ovom sportu.

Posljednje tri godine dobio je i priznanje za najboljeg bh. sportistu zbog vrhunskih rezultata koje je ostvario. Nažalost u Parizu ga nećemo gledati krajm jeula i počekom augusta ove godine.

Što se tiče kvalifikacija za Pariz, najbliža plasmanu je Džejla Makaš kojoj nedostaje još jedna pobjeda da ovjeri olimpijsku vizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi