Želite na "Super Bowl"? Podignite kredit!
FOTO: EPA

Nestvarne cijene

Želite na "Super Bowl"? Podignite kredit!

Haris Zilić

Finale američke NFL lige ili popularni "Super Bowl" jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u kalendarskoj godini.

Sredinom februara u SAD-u je praznik i svi putevi vode prema glavnoj utakmici u godini.

Ipak, da bi uživo prisustvovali "Super Bowlu" potreban vam je kredit ako gledamo prema bh. standardima.

Najeftinija karta za ovogodišnje finale je 5.858 američkih dolara i za tu cijenu vam je zagarantovano mjesto na vrhu stadiona.

Ako ipak želite da sjedite blizu igrača i stručnog štaba ekipa i da vam je pregled vrhunski morate izdvojiti 39.428 američkih dolara.

Dakle da bi jedna četveročlana porodica otišla na "Super Bowl" u novčaniku mora imati minimum oko 25.000 američkih dolara za najefitniji paket karata plus novac za hranu i piće koje oko stadiona dostižu nevjerovatne cijene na dan finala.

Naravno ovdje se ne ubrajaju VIP karte za pozante svjetske ličnosti iz svijeta sporta, filma, estrade, a ako nekog zanima VIP karte za Super Bowl" se kreću i preko 80.000 američkih dolara

Ovogodišnji 56. po redu "Super Bowl" se igra 13. februara na SoFi stadionu u Inglewoodu, a igrat će Los Angeles Ramsi i Cincinnati Bengalsi.

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Preseravanje
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti