Novi udar na Olimpijske igre: Predsjednik komiteta daje ostavku zbog bizarne izjave
Foto: EPA

Bivši premijer Japana u problemu

Novi udar na Olimpijske igre: Predsjednik komiteta daje ostavku zbog bizarne izjave

S. Grebović

Prošle godine zbog dobro poznatog razloga nisu bile održane Olimpijske igre u Tokiju, a pravo je pitanje hoćemo li ih gledati ovog ljeta.

Prvi čovjek Organizacionog komiteta Olimpijskih igara Yoshiro Mori će, prema pisanju medija u Japanu, u toku sedmice da podnese ostavku zbog seksističkih ispada koji mu se stavljaju na teret.

Pojedini japanski mediji, pozivajući se na anonimne izvore, prenijeli su da je Mori obavjestio tamošnje zvaničnike kako je spreman na ovaj potez.

Odluku o ostavci bi trebao da saopšti sutra, kada će biti organizovan sastanak organizatora samih igara.

Morija, inače bivšeg premijera Japana, bi mogla da košta izjava da "žene previše pričaju", za šta se kasnije izvinio, ali preko toga mu u Japanu očigledno nisu mogli preći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti