I to je moguće: Pojavio se sportista koji zarađuje više od Cristiana Ronalda!
Foto: Instagram - @thesaudicup

Po minuti na terenu

I to je moguće: Pojavio se sportista koji zarađuje više od Cristiana Ronalda!

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo je najplaćeniji sportista svijeta otkada je potpisao za Al-Nassr. Godišnje zarađuje 200 miliona eura prema ugovoru koji ima uz silne bonuse, a sada je jedan japanski sportista uspio da zaradi za dvije minute više od dvije njegove sedmične plate i više od godišnje plate mnogih fudbalera svijeta.

Japanac Panthalassa ustvari, zarađuje i više od Cristiana Ronalda ukoliko gledamo samo vrijeme provedeno na terenu.

Ako se prihodi Portugalca podijele za svaki minut koji portugalska zvijezda provede na terenu do isteka ugovora sa Al-Nassrom, ispada da petostruki osvajač Zlatne lopte zarađuje 3.760 eura po minuti.

Iznos je impozantan, ali nije ni blizu novcu koji je prikupio pobjednik Saudijskog kupa, u trkama konja koja ostvaruje najveće prihode u svijetu sporta.

Suma prikupljena ove godine na konjičkom takmičenju iznosila je više od 188 miliona eura. Od ovog iznosa nešto više od deset miliona evra pripalo je pobjedniku glavne trke.

Trka je trajala samo dva minuta, što znači da je pobjednik inkasirao 4.686.250 eura po minuti.

Oglasi

Ove godine pobjednik trke bio je Japanac Panthalassa. Drugoplasirani na ovom takmičenju plaća se 3,27 miliona evra, što se ne može zanemariti, a treće mjesto na pobjedničkom postolju nagrađeno je s 1,87 miliona evra.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je ove zime potpisao ugovor sa Al-Nassrom i postao najplaćeniji sportista na svijetu.

Portugalac godišnje inkasira 200 miliona evra, iznos u koji su uključeni svi bonusi, pored plate u ugovoru.

To znači da 38-godišnjak zaradi 16,67 miliona eura mjesečno, 3,88 miliona sedmično, 555.555 dnevno, 23.150 po satu, 386 eura po minuti i 6 i po eura po sekundi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi