Legenda je ovisnik o kocki: Izgubio je 40 miliona dolara
Foto - EPA

Legenda je ovisnik o kocki: Izgubio je 40 miliona dolara

Midhat Šljivak

Velike zvijezde često ne znaju šta će s ogromnim novcem kojeg zarađuju u karijeri.

Slava i ego im često udari u glavu i troše nestvarne cifre na nevjerovatne gluposti. Među njima je i čuveni golfer Phil Mickelson.

Ispostavilo se da je u periodu od 2010. do 2014. godine ovaj golfer izgubio čak 40 miliona dolara na kocki.

"Prema dokumentima Mickleson je izgubio više od 40 miliona dolara u četiri godine. S obzirom na poreze, plaćanje aviona, agenata, saradnika uz luksuzan život, on tih godina nije zarađivao gotovo ništa, iako su podaci da je uzimao barem 40 miliona godišnje od sporta", saopšteno je.

Život na visokoj nozi ovog golfera je koštao više od očekivanog. Nije se nadao da mu može nestati novca, a prihodi su u prethodnim godinama znatno i opali.

Ipak, Mickelson je na terenu uspio da nakon svega dođe do jako dobrih rezultata. Drugi naslov PGA Championshipa uzeo je 2021. godine, a ukupno je u karijeri osvojio 45 titula.

Među ovim titulama su šest velikih turnira, tri Mastera, dva PGA turnira i jedno Otvoreno prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi