Pobjeda šampiona na startu nove NFL sezone

Eaglesi savladali Falconse

Pobjeda šampiona na startu nove NFL sezone

Midhat Šljivak

Nova NFL sezona počela je sinoć duelom aktuelnih šampiona Philadelphia Eaglesa i Atlanta Falconsa.

Na kraju su u dosta dobrom meču odigranom na Lincoln Financial Fieldu slavili prvaci rezultatom 18:12.

Početak nove sezone je kasnio nešto više od pola sata zbog nevremena u Philadelphiji, a krenulo je dosta čvrsto sa obje strane i sa jakim odbranama.

Jedine poene u prvoj četvrtini postigli su Falconsi, a šut za tri poena sa 21 jarda pogodio je Matt Bryant i Falconsi su imali prednost od 0:3.

Po jedan field-goal viđen je u drugoj četvrtini. Jake Elliot je izjednačio rezultat na 3:3 udarcem sa 26 jardi, da bi se na odmor otišlo vodstvom Falconsa od 3:6 nakon što je Bryant novim šutem, ovog puta sa 52 jarda donio svom timu prednost.

Prvi touchdown u novoj sezoni viđen je u trećoj dionici. Jay Ajayi je trčanjem od jednog jarda donio prednost Eaglesima od 10:6.

Uzvratio je ponovo tim Atalante. Tevin Coleman je na početku posljednje dionice istrčao devet jardi za prednost Falconsa, ali zatim Bryant promašuje šut za ekstra poen (10:12).

Kaznili su to domaći igraći. Ajayi je drugim touchdownom, trčanjem od 11. jardi donio novu prednost Eaglesima, a zatim je iskoristio i dodavanje Nicka Folsa za dodatna dva poena i zaključio je pobjedu svog tima u ovom meču 18:12.

Quarterback Phile Nick Foles imao je 19 kompletiranih pasova od 34 pokušaja i 117 jardi, a uzalud su na drugoj strani bili quarterback Matt Ryan sa 251 jardom i wide reciever Julio Jones koji je imao 10 hvatanja za 169 jardi.

To nije bilo dovoljno i Eaglesi su u novu sezonu krenuli pobjedom protiv jako dobre ekipe Falconsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi