Prije deset godina ga niko nije htio, a sinoć bio MVP: "Teško mi je shvatiti da ovo nije san"

Nevjerovatni Julian Edelman

Prije deset godina ga niko nije htio, a sinoć bio MVP: "Teško mi je shvatiti da ovo nije san"

E. Čaušević

U jednom od lošijih Super Bowla ekipa New England Patriotsa je u finalu pobijedila Los Angeles Ramse sa 13:3.

Čovjek koji je donio prevagu na stranu Patriotsa u ovoj utakmici bio je nevjerovatni Julian Edelman koji je uhvatio čak deset pasova dok se napad njegove ekipe itekako mučio u ovom meču. Edelman je na kraju zasluženo proglašen za igrača utakmice što prije desetak godina nije mogao ni sanjati da će se desiti.

Edelman je starter Patriotsa postao u 2013. godini nakon što ga je nekoliko godina prije toga ovaj tim izabrao kao 27. pik u sedmoj rundi na draftu. Mnogi su za njega govorili da nema NFL karijeru, te da nikada neće moći igrati u ovom takmičenju, a onda je deset godina kasnije ova 32-godišnjak došao do treće titule, te je proglašen za igrača utakmice.

U omladinskim danima igrao je na poziciji quaterbacka, te nije imao zavidne partije. Kada su Patriotsi odlučili da treniraju s njim stavili su ga na poziciju hvatača što je bilo iznenađenje za sve. No, njegove fizičke predispozicije došle su do izražaja, a sada se pokazalo da je to bio itekako dobar potez ovog tima.

"Teško mi je shvatiti da ovo nije samo san. Živim svoj san i sve izgleda nekako nestvarno. Vjerujem da se sve dešava s razlogom i od malih nogu sam učio da trebate raditi maksimalno, te da će se to jednog dana vratiti. Sada se želim odmoriti i biti spreman za narednu sezonu", rekao je Edelman nakon finalne utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi