Ragbi klub Čelik u novu sezonu ulazi s podmlađenom ekipom
Ragbi klub Čelik višestruki je prvak BiH i bivši osvajač Regionalne lige

Višestruki prvak BiH i bivši osvajač Regionalne lige

Ragbi klub Čelik u novu sezonu ulazi s podmlađenom ekipom

D. Kurbegović

Ragbi klub Čelik nakon kratke zimske pauze počinje s pripremama za predstojeću ragbi sezonu kako na domaćem tako i na regionalnom nivou.

Trener seniorske ekipe najtrofejnijeg ragbi kluba iz Bosne i Hercegovine, Ermin Mušinović, u novu sezonu ulazi s prilično podmlađenim sastavom i uz pomoć nekolicine iskusnih igrača.

Seniorski tim u budućem periodu takmičit će se u Regionalnoj ragbi ligi u kojoj sudjeluju ekipe: Ljubljana, Dalmacija, Zagrebački Ragbi Savez, Nada i Čelik. Ljubitelji ragbija u Zenici u sklopu ovog takmičenja imat će priliku da vide susrete velikih rivala Čelika – Ljubljane, koji je na rasporedu 13. aprila.

Čelik će 18. maja ugostiti ekipu Nade, dok je susret s Dalmacijom je na programu 27. aprila. Prvi dio priprema ekipa ragbi kluba Čelik će obaviti u Zenici.

U sklopu domaćeg prvenstva seniorska ekipa će nastupiti u takmičenjima koje organizira Ragbi Savez Bosne i Hercegovine u ragbiju 15 i ragbiju 7. Trener Mušinović optimističan je u nastojanjima i ambicijama dobrog plasmana kako u Regionalnom prvenstvu tako i domaćem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi